Home / Sms Onay / Sms Onayı Nedir Nasıl Yapılır ?

Sms Onayı Nedir Nasıl Yapılır ?

Sms Onayı

sms onay sitesi
sms onay



Sms onayı olarak adlandırılan hizmet güvenlik sisteminin bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde artık birçok platformda kullanıcılar tarafından sms onayı istenmektedir. Sms onayı sayesinde sizin kişisel verileriniz ve hesaplarınız korunmaktadır. Sms onay sistemi kişisel hesaplarınızı kendi özel numaranız ile değil de sanal bir numara aracılığı ile gerçekleştirme işlemidir. Sms onay sistemi kullanımı genelde tercihe bırakılmaz hatta zorunlu hale getirilir. Hesabınız başka kişilerin eline geçmiş olduğu zaman o kişilerin işlem yapmasını engellemek amacıyla oluşturulmuş ve hesabınızı açmaya çalışanların başarısız olmasını sağlayan bu sistem de sizlere seçenek sunulması takdirde güvenliği sağlayamayacak duruma gelecektir.
Sms onay sistemini alışveriş siteleri, sosyal medya hesapları, dizi/film izlemek için kullanılan platformlar, müzik dinlemek için kullanılan platformlar ve iletişim kurmak için kullanılan platformlar için sıkça kullanılmaktadır. Tüm bu sistemlerde kişisel bir hesap kullanılmaktadır ve bu kişisel hesaplarda sizin için özel olan bilgileriniz bulunmaktadır. Siteler bu özel verilerinizi koruyabilmek adına sizlerin hesabının güvenliğini sağlayabilecek bir hizmet vermektedir. Bilgilerinizi girdikten hemen sonra sanal numaraya gelen kişiye özel tek kullanımlık kod sayesinde belirli bir süre içerisinde sisteme giriş yapmak suretiyle sistemin güvenliğini doğrulamış olursunuz ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Sistemin bir benzeri de e-posta onay sistemidir ama e-posta onay sistemi sms onayı sistemine göre daha yavaştır. Bu nedenle sms onayı daha çok tercih edilmektedir.

Sanal Numara Nedir?

Mobil sms onay sistemi yurtdışından alınmış olan sanal numaralar aracılığı ile sağlanmaktadır. Kişisel telefon numaralarının aksine bir operatöre bağlı olmaksızın kullanıma sunulmuş olan numaralar olarak bilinmektedir. Dünyanın her yerinde kullanılma imkanı olan bu numaraların kullanım süreleri farklılık göstermektedir. Ülkelere göre farklılık gösteren numaraların kullanım süreleri ortalama 30 dk ile 5 gün arasında değişkenlik göstermektedir. Kişisel verileri koruma kanunu kapsamında daha da yaygınlaşmış olan sms onayı sistemi hesap oluşturulan tüm platformlar üzerinde kullanılabilmektedir.
Sizlerde kendi numaralarınızı kullanmadan onay vermek istiyorsanız sitemize üye olup hemen kendinize bir numara alıp onay işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kaliteli ve güvenli hizmet için doğru yerdesiniz.

About admin

Check Also

İkinci Bir whatsapp Nasıl Açılır ?

İkinci Bir whatsapp Nasıl Açılır ?

İkinci Bir whatsapp Nasıl Açılır ? İkinci bir WhatsApp hesabı açmak için genellikle birkaç farklı …

Bir yanıt yazın